HTML

kenyszermunka

Kerecsenden a csemetekertben az 50-es evekben kenyszermunkasok voltak. öket keresem, szeretnek többet megtudni roluk.

Friss topikok

  • trojka: Keresem mindazokat, akik Lenti-Zajdán voltak katonák, egy 2011-es találkozo megszervezése érdekébe... (2010.09.06. 17:38) kenyszermunkan az 50-es evekben

Linkblog

Archívum

2010.05.16. 09:53 trojka

Tisztelt Olvaso.

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert nagyon érdekel egy téma. az 1950-es évek elején a kerecsendi csemetekertben (Heves m.) volt egy kenyszer munkatábor értelmiségiek, arisztokraták, papok, volt katonatisztek, kulákok számára. Sajnos, eddigi kutatásomat nem ksérte erdmény, mivel az általam megkérdezettek vagy nem emlékeznek, vagy nemakarnak emlékezni. Éppen ezért, kérem mindazokat, akik tudnak valami informácioval szolgálni (vagy ott voltak, vagy tudnak ilyenröl) kressenek meg a blogomon, s irjanak. Én ebben az idöben a csemetekert feletti erdészházban laktam mint kisgyerek családommal.

trojka

 

Szólj hozzá!

kenyszermunkan az 50-es evekben

2010.05.15. 18:10 trojka

Legjobb tudomasom szerint a kerecsendi csemetekertben az 50-es evek elejen ugy, mint sok helyen az orszagban (pl.Hortobagy) ertelmisegiek, papok, kulakok voltak internalva, hogy mettol meddig, azt nem tudom. Erdeklodesemre senki nem tud semmit, vagy csak ugy tesz, mintha nem tudna. mivel foglalkozom a falu tortenetevel, enelkül nem lenne teljes a kep, ami összeallitottam. Kerem, aki ott volt, vagy tud olyanokrol akik ott voltak, irjon nekem errol. En akkor meg kisgyerek voltam, fenn laktunk a csmetekert eletti erdeszházban.

trojka 

2 komment

süti beállítások módosítása